Infolinka: 0915 648 588 (Po-Pi 08:00 - 18:00 | So 08:00 - 13:00)
Eshop zľava: 10% na všetko

Nákupom v eshope získate zľavu 10% na celý nákup oproti nákupu v kamennej predajni.


Zľava bude započítana v košíku na celú sumu nákupu.

Rybárske potreby Ryba
Tovar skladom
odosielame do 24h
0 ks

NOVINKY

M&M&Š Carp Cup Dolný Bar

Po pár minuloročných návštevách na Dolnobarskom rybníku sme sa v októbri rozhodli zúčastniť sa na druhom ročníku kaprárskych pretekov M&M&Š Carp Cup 2018. Ako na väčšine kaprárskych pretekov sa súťažilo v tímoch a miesto sa losovalo. V predstavách sme už mali vybraté 3 lovné miesta. Šťastie sa na nás usmialo a podarilo sa nám vylosovať jedno z najlepších miest a to lovné miesto č. 19, ale najdôležitejšie je aj tak dôverovať výberu miesta.

 

Po presunutí sa na lovné miesto sme vedeli, že sme na tom správnom mieste. Ryby sa nám ukazovali takmer všade. Bolo len na nás udržať ich tam a odchytať ich čo najviac. Na to sme však potrebovali správne a dôkladne zakŕmiť.

 

Na kŕmenie sme použili verný mix peliet od Mivardi Rapid a to pelety SweetCornTurbo, ktoré sú určené k rýchlemu rozkŕmeniu miesta. K nim sme hodili pár guličiek od Starbaits, presnejšie boilies Signal a nakoniec celé preliate Liquidom PREPARATION X SQUIRTZ rovnako od značky Starbaits pre zvýšenie stimulácie kŕmenia a záujem rýb na lovnom mieste zo vzdialenosti. Ako druhé kŕmenie sme zvolili tiež kombináciu vyššie spomínaných peliet s guličkami od Starbaits z rady Probiotic a to The Red One zaliate s príslušným dipom.

 

Pred začatím sme dali dokopy jednoduchú taktiku a to, rozložiť si udice tak aby sme pokryli celý sektor a po pár ulovených rybách sa sústrediť na tie miesta odkiaľ sme mali najviac záberov. Ku každej montáži sme prihodili lopatku kŕmenia.

 

 

Približne po dvoch hodinách sa ryby prestali ukazovať a hneď sme mali po radosti. Záber neprišiel ani do západu slnka a od organizátorov sme dostali info, že pár pekných rýb sa už podarilo zdolať ostatným tímom. Napriek tomu sme sa rozhodli nič nemeniť na našej vopred vymyslenej taktike a nechali sme všetko rovnako do rána.

Máme pred sebou prvú noc, všetky udice zavezené, zakŕmené. Už nás len tichá a pokojná hladina strašila. Pred polnocou prišla prvá jazda a podarilo sa ním zdolať krásneho „šupináča“ okolo 10kg. Bol to prvý, ale posledný kontakt s rybou v tú noc.

 

 

Pri rannej káve sme prebrali čo by sme mali zmeniť a akú nástrahu použiť za úspechom. Po chvíli nás prekvapil záber, ale rybe sa pri zdolávaní podarilo zmotať sa o bójku. Museli sme ísť za ňou na člne, ale našťastie sa nám ju podarilo vymotať a zdolali sme slušného guľatého lysca s váhou cez 14kg.

 

 

Po príchode na breh sme mali záber aj na druhom prúte a tak sme získali krásne dve bodované ryby. Po odvážení sa nám to riadne rozbehlo. Zábery nám prichádzali jeden za druhým a to z celého sektora čo nás veľmi potešilo. Podarilo sa nám do večera zdolať niekoľko krásnych rýb od 10kg do 13kg.

 

 

Na večer sa to mierne ukľudnilo a ryby nám brali skôr iba z ľavej strany. Čas sme využili dobitím energii a vedeli sme, že by sme sa mali sústrediť hlavne na tú stranu. Všetky udice sme nasmerovali naľavo k tej „veselšej strane“. Cez druhú noc sa nám podarilo zdolať ešte pár kaprov nad 10kg. Na umiestnenie však nám chýbal aspoň jeden kapor nad 15kg.

 

 

Nasledujúci deň, zároveň predposledný, sme prerobili všetky montáže a začali sme chytať s 2x20mm guličkou cca 1,5cm pod háčikom. Záberov sme mali menej, ale ryby boli o niečo väčšie a silnejšie, ale stále sa nám nedarilo zdolať rybu nad 15kg. Pred zotmením sme skúsili šťastie s jednou 24mm guličkou 2cm pod háčikom. Jednu sme zaviezli za kŕmenie a druhú tesne na kŕmne miesto. Nestihli sme uvariť ani čaj a prišla neskutočná jazda zo stredu kŕmneho miesta. Pri zdolávaní ryba pekne spolupracovala do poslednej chvíle čo nás presviedčalo o tom, že to bude len ďalšia slušná „desinka“ na náš už dlhý zoznam. Po podobratí sa nám nechcelo veriť, ale podarilo sa! Podarilo sa nám zdolať neuveriteľne krásneho dlhého „šupináča“ s váhou vyše 18kg a zároveň najťažšiu rybu z pretekov. Nesmierne sme boli nadšený z neho, keďže sa nám to podarilo cez poslednú noc. To poukazuje na to, že sa nikdy netreba vzdávať a všetko treba dotiahnuť do konca.

 

 

Do konca súťaže ostávalo len pár hodín tak sme ešte zabojovali o pár gramov navyše. Mali sme možnosť aj pri konci zdolať krásnych kapríkov, no naše najťažšie zdolané ryby sme už neprekonali.

 

 

S váhami 18,11kg, 14,10kg a 13,80kg sa nám podarilo umiestniť sa hrdo na druhé miesto a zároveň sme odniesli titul najväčšej ryby.

 

 

Za tým rybarske.sk Ryba CREW

Simi a Timo




Rybárska výstava noviniek 2024 prekonala všetky

  Na začiatok by sme radi zdôraznili, že dnešný deň v predajni RYBA v Trnave bol skutočne výnimočný. Chladné počasie

Čítaj ďalej  

Rybárska výstava - predstavenie noviniek 2024

  Milí rybári, keďže výstava noviniek 2023 zožala minulý rok veľký úspech, rozhodli sme sa, že výstavu noviniek

Čítaj ďalej  

10 skvelých tipov na darček pre rybára

    Vianoce sú skoro tu a vy určite riešite tú veľkú dilemu, čo kúpiť vášmu priateľovi, manželovi,

Čítaj ďalej  

Mikuláš zavítal do predajne Rybárske potreby RYBA

  Dňa 9.12.2023 zavítal Mikuláš do predajne Rybárske potreby RYBA v Trnave. Svojou prítomnosťou rozžiaril tváre

Čítaj ďalej  

MIKULÁŠ V RYBE! Sobota 09.12.2023

    Akcia, akú ešte žiadne rybárstvo v SR nespravilo! Mikuláš v sobotu 09.12.2023 prinesie darček pre

Čítaj ďalej  

Lov dravcov: Tipy a triky pre úspešný lov šťuky,

  Lov dravých rýb je pre mnohých rybárov vrcholom rybárskeho zážitku. Dravce ako šťuka, sumec a zubáč sú významnými

Čítaj ďalej  

Rybárska výbava: Ak ste začiatočník, tu je TOP

  Pri príprave na rybársku výpravu je veľmi dôležité skontrolovať a presvedčiť sa, že máte všetko, čo potrebujete.

Čítaj ďalej  

Ako loviť kapry: Taktiky a nástrahy pre úspešný

  Kapor je jednou z najobľúbenejších rýb medzi rybármi a jeho lov môže byť rovnako vzrušujúci ako náročný. Ak

Čítaj ďalej  

Ako si správne vybrať rybársky prút, ak ste začiatočník?

  Rybárstvo je obľúbený koníček a šport po celom svete, ktorý ponúka nielen relax a potešenie z prírody, ale aj

Čítaj ďalej  

Súťaž s Jakubom Fabianom

  Pravidlá súťaže "Súťaž s Jakubom Fabianom”   1. Organizátor a miesto platnosti: Túto súťaž organizuje

Čítaj ďalej  

Úspešná Rybárska výstava noviniek 2023 v Trnave

  Dnes, 15.4.2023 v sobotu, sa na predajni RYBA v Trnave, uskutočnila očakávaná Rybárska výstava noviniek 2023. Hoci počasie

Čítaj ďalej  

Rybárska výstava - predstavenie noviniek 2023

Milí rybári, po úspešnej akcii 10. narodenín a Shimano Days máme pre vás ďalšiu skvelú udalosť! Radi by sme vás pozvali

Čítaj ďalej  

Oslava 10. narodenín Ryby a Shimano Days

Pozývame Vás na veľkolepú oslavu už 10. narodenín predajne RYBA spojenú s exkluzívnou prezentáciou značky Shimano. Oslava

Čítaj ďalej  

Magická rybačka vo Švédsku 2022

  Dlhé čakanie na odjazd, nekonečná cesta, neopísateľne nádherná príroda, krásne jazerá a rieky, výborný kemp. Stručne,

Čítaj ďalej  

Garancia najnižšej ceny

Ak ste našli tento produkt v inom eshope za lepšiu cenu, dajte nám vedieť a my preveríme podmienky lepšej ceny aj u nás! Aby

Čítaj ďalej  

Spôsob a cena dopravy

  Spôsob dopravy Cena Osobný odber TRNAVA 0€ GLS Kuriér 3.50€ Packeta

Čítaj ďalej